modell

söker en modell som vill klippa sig på måndag kl 16, krav - kort/halvkort hår.

joico k-pak design foam

Idag efter skolan kom mammsen och jag klippte henne, samma gamla vanliga fina frisyr blev det. När jag skulle föna till håret testade jag joico's design foam, en mousse som jag inte har testat förut. Den var super! Inte nog med att den tillhör joico's serie med k-pak (=supervård) utan den gav också supervolym. Jag som i vanliga fall brukar få arbeta ganska mycket för att få upp volym i mammas hår behövde knappt röra det för än det strålade volym. Otroligt bra!

"Alkoholfri viktlös mousse som skyddar och reparerar de mer ömtåliga hårtyperna från torrhet och livlöshet orsakat av värmestyling. återställer glansen, flexibiliteten samt hårets följsamhet. Håret blir friskt med lyster och otrolig volym, stuns och stöd.Användning:Ta en liten mängd K-Pak Thermal Design Foam i handen. Applicera i håret från rot till topp."

ca pris, 279kr.






maria nila

Maria Nila hade visning idag på våningen och jag var inte där. Trots att jag hade fribiljett. Helt otroligt less på mig själv över att jag inte ställde klockan och gick och kolla. Vaknade på tok för sent för att hinna, och de ångrar jag nå grönjävligt. Hoppas att ni som var där och kollade njöt extra mycket!

eko hårvård från bodyshop - Rainforest

Bodyshop har nyss lanserat en ny serie med miljövänligt schampo. Inte nog med att förpackningen är gjord av återvunnen plast utan även innehållet är sådär löjligt bra för miljön - ekologisk pracaixolja från Amazonas regnskog, ekologisk olivolja från Italien, paranötsolja från Peru och afrikansk honung. Tydligen ska dessa milöväliga produkter göra undervärk även på de trassligaste och slitnaste barren. Schampot finns för torrt hår, färgat hår, fett hår och för normalt hår. Kanske värt att prova?
Någon som har testat dessa?

scwartzkopf event

Gårdagen blev lyckad och är nöjd med min insats, dock var det lite mindre folk än önskat som visade intresse. Men men, alla är kanske inte så färgtokig som man önskar.

Fredag

Permanentmodell upptog hela eftermiddagen igår, men fan va fint det blev. Himla synd att det inte finns bilder. Idag är det fullt upp igen, jag och min mensmage som värker värre än någonsin ska snart pallra oss ner till jess, sen vidare mot polisen sen ska vi ta en lunch och som avslutning på dagen ska jag jobba på esprit ett gäng timmar. Full rulle.
Imorgon är det dax för scwartzkopf eventet, spännande!

TIPS - got2be by scwartzkopf

När vi ändå är på g med tips måste jag få ge ut en liten varning också.

got2be 4play (fan att jag inte frågade varför dom valt att alla namn ska vara sexy, 4play osv. när jag var nere hos dom...klant), en putty, alltså ett vax som jag vill ge en liten varning om. Passar absolut inte till korta frisyrer! Spiked up putty står det på burken men det är absolut inget spiked up i den puttyn. Håret ligger bra i fem minuter sedan blir det pannkaksplatt och helt formlöst. Kanske att den passar till ett längre hår för att bara ge lite spret? Har inte provat det men skulle kunna tänka mig att det passar bättre.

Men i alla fall, för korta frisyrer som vill behålla sin volym i mer än fem minuter, som vill att det ska vara spiked up. Detta är inte vaxet för er. Tyvärr.

TIPS - got2be by scwartzkopf

Och tack vare denna kurs har jag lärt mig stava scwartzkopf utantill! något jag trodde var näst intill omöjligt. så, scwartzkopf-scwartzkopf-scwartzkopf-scwartzkopf-scwartzkopf.


I påsen med produkter som jag fick med hem var bland annat got2be 2sexy. En hårspray som man tydligen ska få upp väldigt bra volym med om man vill (spraya vid rötterna) och även använda för att fixera en frisyr. Jag använde den igår för att fixera mina lockar och kan glatt ge den ett bra betyg. Den blev inte stenhård vilket gjorde att det inte var omöjligt att borsta ut håret senare på kvällen och ändå hölls sig lockarna på plats otroligt bra. Mitt hår har en förmåga att vilja hålla sig lockigt en timme för att sedan pladask, dö. Men bättre gick det med denna spray!


Ett minus är den obehagliga doften av jordgubbs sprit. Den doftar som om det vore en sommar drink. Ingen doft jag vill ha i håret. Som tur doftar den mest när man sprayar, jag tycker inte att doften fastnar i håret, även om sprayen är där. Mer plus - priset, runt 50-70kr i vanliga matbutiker.
Billig och bra spray alltså!



Onsdag

Kursen var jätte bra. Även om den kanske var lite för basic basic så lärde jag mig i alla fall massor om soyance färge, vilket var huvudsaken. Att det blev en tripp till stockholm och att jag hann shoppa på weekday, det ser vi som en gigantisk bonus. Nu är det bara att ladda om tills på lördag då jag ska stå och dema färgen. En goodiebag fick jag gör min fina insats, den var fylld med spray, schampo, inpackning, leave in inpackning och en färg. Recentioner på dessa kommer!
Igår och idag har vi haft joico kurser, igår var det färg teori och färgmodell och idag hade vi lite permanent teori. Lärt mig massa nytt även om bara en tredjedel gick in fastnade.

På eftermiddagen idag hade jag psykologi och det är helt sjukt vad tråkigt det är att sitta på en lektion som verkligen inte har nått samband med hår eller frisörlinjen. Guhuuud så trist. Och inte blev man klar heller, så det blir även hemma pluggning...  


Nu kommer safina och jag ska sätta in hennes löshår!

Från hyper till hyyyyper

Från att ha varid världens gladaste över min stockholmstripp imorgon är jag nu världens gladaste, nervösaste och mest skräckslagna. Det har börjat sjunka in nu, att lilla jag ska först och främst åka flyg själv till bromma. Flyg klarar jag ju av, speciellt från lilla midlanda. Det är en passande flygplats att yra runt på, allt finns inom 50m. Bromma flygplats, ingen aning, har aldrig varit där. Hoppas så att tummarna ömmar på att den flygplatsen är mindre än arlanda.

Sen. Från bromma med flygbyuss in till city. Jahapp, då ska jag bara hitta rätt buss också. Sen var det de där med tunnelbana. Jag som åkt tunnelbana sisådär hela... Ja, vad kan de vara, tre gånger? Under mina 18år. Och nu ska jag själv, utan kartläsare, hitta till Alvik. När jag väl kommit dit är det lungt, det är inte lika viktigt att komma hem.

Men det borde gå. Får smickra stockholmarna med min breda dialekt och fråga någon om var jag ska hoppa på och av. Se till att jag tar mig åt rätt håll i alla fall. När jag fick reda på att jag fått jobbet var jag lugn, tänkte, jag kan ju stockholm rätt bra. Ja, city ja...

I alla fall. Ett stort förlåt i förhand till kära scwartzkopf om jag inte kommer fram till utbildningen. Men så illa ska det väl inte kunna vara? Imorgon 9.05 går flyget från sundsvall mot bromma. Äventyr! SATAN VA KUL DE SKA BLI!!!

Bokat och klart!

Kreta 7/10!

resekoll

såååå sugen på kretaa

Scwartzkopf!

Åh vad det är spännande, pirrigt och förvirrat nu! Hela dagen har jag varit som ett hoppfullt yrväder, men nu är det äntligen bestämt. Jag ska åka till stockholm på måndag för att gå på en scwartzkopf kurs, om deras nya Soyance färg som kommer säljas i vanliga butiker. Och inte nog med det, den 25 ska jag stå och berätta + sälja färgen! Så otroligt sinnessjukt kul!


Nu har jag precis bokat flyg och kollat runt på hur fan jag ska ta mig till alvik. Allt känns jätte overkligt och förbannat spännande, tänk att lilla jag ska flyga till bromma och sen vidare till alvik för kurs och sedan hem igen. Och att jag får betalt för det. Helt sjukt. Så Jävla kul ska det bli!

Att jag sökte jobbet igår och fick det idag och ska åka på måndag gör allt ännu mer spännande. Och allt man ska hålla koll på, hur ska det gå?! Haha. Är sådär overkligt och löjligt peppad.
Stör er gärna på det ;)

SPÄNNING

Ny spännande sak på gång, åh, vill veta nuuuuuu! Dax att ni får hålla tummarna igen, det gick ju bra sist =)

färg

Är så jävla sugen på en ny färg. Egentligen vill jag ju inget hellre än att bli knall(?) lila igen men eftersom den färgen har en förmåga att hållas kvar i endast en tvätt tänker jag vidare. Är nu sugen på att bli lite ljusare, vill bli ljusbrun med massa kalla och några varma slingor. Tänk så fint!

inspiration


sjukstuga och längtan

Sjukstuga på fridhemsgatan. Tur att man kan glädjas åt nått - kerastase basic kurs 25/10!



måndag

och livet är lika stessat som vanligt, två klippnigar på skolan + samhällskunskap. Efter skolan var jag på jess och tog modell där, superkul! Imorgon är det skola, klippa johan och mikaela och på kvällen är det två färgningar. PHUHU. Det är stressigt men så förbannat kul!=)

projektarbete

ett mini stycke ur inledningen till mitt projektarbete:

Brist på intresse är ingenting jag kan skylla på denna gång, en annan sak var det med matten, naturkunskapen och idrottslektionerna som lärarna valde att förgylla med fotboll. Där skyller vi på brist på intresse.

Denna gång kan jag inte skylla på något. Allt inom frisöryrket har jag velat lärt mig, jag har pluggat på proven av eget intresse för första gången någonsin. Jag har hittat ett ämne som jag vill veta allt om, och framförallt, komma ihåg det. Efter två år av korvstoppning i hjärnan, efter att ha fyllt hjärnan till max och sedan öst på ännu mer kan jag nu konstatera att det är omöjligt. Trots stort intresse.

Efter två år på frisörlinjen har jag lärt mig massor, och glömt nästan lika mycket. Sakerna som man repeterar kontinuerligt tex vilken väteperoxid som ska användas till vad kommer man oftast ihåg, men hur var det med ph-värdet, peptidbindningarna och permanentens historia? Just det, minnet sviker gärna där.

Det är där den här boken kommer in som en hjälpande hand. Som en vettig bibel, mosebok eller ett gäng rader fantastisk läsning för oss frisörer. Använd den som ett uppslagsvärk när du får blackout eller läs igenom hela och hoppas på att det fräschar upp minnet. Ett tag i alla fall.En bok med grundlig frisörteori utan djupdykningar eller svårformulerade rader. Varsågod.

Har kopierat lite hipp som happ ur inledningen, därav lite hoppig känsla. Behöver finsliping till tusen, men nu har ni en aning om vad som är på väg.

projekt

... och därför kom jag på att det var ett perfekt tillfälle att börja med mitt projektarbete. Mitt fina häfte om all frisörteori som man ska kunna men är omöjlig att komma ihåg.

Trist

Efter att ha läst igenom elle interiör, kollat hemsidor, pillat navel och kollat tv är jag otroligt uttråkad. Vill att det ska börja någon film på tv men inte, det är meningen att jag ska städa. Omöjligt. Är rastlös och spänd inför imorgon, modellklippning på jess och jag vill veta hur jag ska klippa nu!

Lördag

Andreas sjunger i köket medan han gör frukost, jag sitter här och väntar på den. Hur mycket bättre bli det?! Dagens planer är hairKutting, ner på jess och köpa wax, hem till mor och far och hämta bikini och sen eventuellt en relax på himlabadet innan kvällen och vin :)

fina fredag

stress... som vanligt! Varit ner på jess och fått en fin påse med roligt innehåll av ewa-lena. Bokade in några till tider för modeller också, så nu är det fullproppat schema som vanligt! super kul! När jag var på stan köpte jag en present till stora ilon som fyller ett idag, en present som både andreas vill ha. Haha.



MAKE UP STORE HÖSTVISNING

Och super begåvade björn axen stod för hårkonsten:

Torsdagstrött

Och världens största tack till dom fina flickorna på jess som står ut med att förklara om och om för tröga lilla mig :) Hemma nu efter min första modell på jess, gick hyffsat och nu känns det så härligt att den första är gjord och ombokad. + att några till datum för fler modeller är spikade. Nu är det hårdträning fram tills dess, haha :)
På skolan idag fick jag besök av två favorit flickor, först kära felicia och sen fanny. Två klippningar plus en omgång med tråkig religion. Imorgon är det projektarbete vilket betyder valfri plats vilket betyder ingen dag på skolan = sovmorgon! Underbart =)

Brännboll

Efter en heldag på södra kan vi konstatera att sagofen aldrig kommer bli bra på brännboll. Konstaterat och klart. Nu kan vi gå vidare med livet, en förlös större. Efter att ha kommit hem från södra la jag mig med marie ljungstedt i sängen och det var inte många rader innan ögonen slocknade för en lagom 45mins nap.

Alex, felicia och lion kom vid fem och har precis åkt. Alex blev frissad i håret och jag var glad över det trevliga sällskapet och den gulliga bäben... Som förövrigt ska bli firad för sitt första år på fredag! Nu ska jag ta ett snabb bad innan det är dax för tvkväll och senare sen middag när mannen har skatat klart. Imorgon väntar en spännande dag och natten lär bli sömnlös. Åh så spännande och kul det ska bli! Helt galet nervös och till mig.


Det gick ju bra sist jag bad er hålla tummarna för mig så jag ber er igen, en extra tanke till mig imorgon vid sisådär 16tiden. Tack!

rekommendation och reklam

ABSOLUT REPAIR inpackningen - kommit fram till att den är guld, efter ett gäng användningar känner man tydlig skillnad.


fröken frisör

4klippningar idag. Känns som om jag leker heltids frissa, kul! Ikväll laddar vi för mogondagens brännboll, askikking blir det då!

Måndag

Efter en fullspäckad helg tog jag lyx sovmorgon i morse och började dagen med lunch på stan med mammi. Skola någon timme och nu är jag hemma. Snart kommer kicki för att bli frissad men annars blir det bara lugnt ikväll.

Oviktigt vetande till er.

Kan berätta något mycket kul och spännande istället för att skriva om min meningslösa dag:
På torsdag ska jag ta en modell på jess och herrejävlar vad nervös jag är. Kommer inte kunna hålla i saxen. Så sinnessjuk hemsk. Men också så underbart roligt. Hoppas jag överlever.

litet skryt

modellsambon

stress

Hinner inte med. Tusen saker att göra. Nu förgylls kvällen av två klippningar och en hårinpacking till moi. En bild till er också.
Vidrig människa med en fantastisk färg och frisyr

Fredag

Helt slut efter gårdagens fullproppade dag och dagens schema är inte mindre krävande. Skola nu, jess sen och som avslutning på fredag kvällen kommer robert och hans kvinna för varsin klippning. Dagens höjdpunkt är att jag ska få träffa Kollin, bäbisKollin, roberts bebis :)



full fart

Skola nu, esprit 12-19 och sen en vända på jess för ännu mer inmatning och korvstoppning- härlig dag!

charmtroll

det kan vara så att jag har lyckats fått en av världens mest hysteriska killar

lilarosaröd

nej men fan. fan va jag ångrar att jag tog bort denna vackra, vackra och super konstiga färg.

sjuk?

Igår på eftermiddagen började jag känna mig overkligt trött och när jag kom hem somnade jag på en halv sekund. Sov i två timmar innan det var dax för middag. Hela kvällen kände jag mig halvskum och inatt vaknade jag med magont som dög för 10pers. Magen som var stenhård,  stod åt alla håll och det såg ut som om jag var höggravid.
Nu känns det bättre, dock hade jag för ont för att gå på skolan imorse...

Nu har mamma precis erbjudit sig att bjuda på lunch och det tackar man ju inte nej till. Halv ett ska jag på skolan och vara med på eftermiddags lektionen och klockan tre kommer mamma och blir klippt. Ingen tid för sjukdom!


Himla mycket att göra den här veckan men det känns ändå bra, hittills trivs jag ypperligt med att blanda skolan, esprit och jess :)

hår


RSS 2.0