full fräs

kommer ni ihåg full frys?
Kom nyss hem från en härlig eftermiddag på jess, innan det skola. Inget nytt att berätta annars tyvärr. Veckan består av skola, klippningar, jess och esprit! :)

color

älskar färgen. och formen

mys

Efter en halvdag på sidsjön med lek och bus kom jag hem och insåg att det inte var någonting jag skulle göra, underbart tänkte jag. La mig i sängen med marie ljungstedt och en marabou och sen gick det inte många minuter innan boken las på sidan och mina ögon stängdes. Nu, efter en fyra timmars nap är jag hungrig som en kannibal. Väntar på att andreas ska sluta, komma och hämta mig och sen blir det bigshop på willys innan middagen ska göras. Ikväll blir det endast soffmys!


Imorgon är det jobb på esprit i stan, länge sedan sist så det blir ett kärt återseende :)

jess!

Skola från nio till halv tre tiden då jag gick ner till jess och var där till halv sex, då var det korvstopp i min hjärna och kururur i magen. Hann i alla fall gå igenom en del rutiner och mer blir det till veckan :) Trevligt trevligt! Nu sitter jag här och väntar på att mina varma mackor ska bli klar, hade ingen ork att göra riktig mat. Jag är ju ovan med sånt här späckat schema, de tar musten ur mig kan jag lova!!

Imorgon är det skola på sidsjön och redan då börjar tävlingarna om vilken klass som ska få gå ut först. Brukar i vanliga fall vara en flitig skolkare på dagar som den men imorgon jävlar, då är det ju sista året! + att något står på spel.

lily allen

så enkelt, så vacker och sån inspiration - lily allen
Konstant vacker i håret

Absolut repair

Har precis använt inpackningen absolut repair från loreal och kan än så länge inte ge några glädjerop. Visst, det blev otroligt mycket mer lättkammat men vilken inpackning gör inte det? Ska testa den några gånger till och sen berätta om den ger någon verklig skillnad. Hoppas på det eftersom jag köpte 500ml burken av. Inpackningen (500ml) kostar ca 370kr i butik, låt oss se om den är värd det.

jess!

Efter en natt med feber och en morgon med bedrövlig mensvärk gick jag iväg till jess för intervju med ewa-lena. Kom hem nu och kan med ett galet glatt skrik skrika: JAG HAR FÅTT JOBB PÅ JESS! Helt sjukt. Pangbom och sådär, mitt upp i allt så sa hon att jag fick jobbet. Har fortafrande inte fattat helt och fullt vad som hänt, men lycklig, ja de är jag nu!

Torsdag efter skolan börjar inskolningen på salongen :)

toning

Tonar utväxten med color touch 5/73 och hoppas på att den blir som jag vill ha: mörkare än min utväxt men liiiite ljusare än mina längder. Ska nog bli bra! Anledningen till färgningen av en utväxt på 0.5mm är något jag vill avslöja men inte vågar, har fått för mig att det ger otur, men kan säga att det kan bli en otroligt bra dag imorgon- eller den sämsta dagen på länge med en stor besvikelse.
Åh. Pirr i magen och garanterade sömnproblem inatt, håll en tumme för mig imorgon.

huxflux

Och huxflux var det en viktipetter som med ett litet fruktansvärt beslut ändrade mina kommande år 2.5år. Huxflux satt man här och fick reda på att nej just ja, vi ändrar förutsättningarna för frisörerna! Dom ska inte alls få ta gesällen i slutet av trean som vi lovat, nej, nu bestämmer vi att dom måste gå som lärling i 3000 timmar först!
Jahapp.

Och helt plötsligt rasade halva framtiden. Planerna på flytt till versomhelstutomdennastad direkt efter studenten kraschade samman eftersom lönen på 8000 blev en verklighet. Planerna på att slita som ett djur sista året och ta gesällen i slutet av trean gick upp i rök, all för att någon tyckte att det var bättre. Inte en sekund bättre. Och inte blev det bättre av att det är katastrofsvårt att hitta lärlings plats i denna stad.

Ja hurrni, vad fort det kan gå. Va fort saker som varit så självklara så länge helt plötsligt kan bli omöjliga. Det är allt annat än lek nu...

nyansering och utväxt dämpning

Har precis gjort en makeover på mammas hår. Hon hade otroligt mycket varma och guldiga toner i sitt blondahår och en mörk utväxt. För att få bort det mesta av utväxten (ville ha kvar den liiiiite mörkare men få bort de gråa och ljusa upp endel) la jag i en 9.17 kp blandat med 6% väteperoxid, valde den 6% eftersom jag som sagt ville ha bottenfärgen aningen mörkare än resten av håret. På längderna la jag en relights /86 som är nyansering (toning) med pärl och violett vilket gör att dom guldiga pigmenten minskar lagomt och ger en naturligare nyans.

/86 kan jag verkligen rekomendera alla som känner att dom har för mycket guldiga pigmet i håret men ändå inte vill bli för askig. /86an ger ett jätte fint och naturligt resultat.

Bilder på hur resultatet blev:

    

fett och fint

Idag var prioriteten sminket och inte håret vilket gav en slarvig fläta med diadem i ett fett hår. Enkelt och vardagslätt. Som det ska vara! Nu ska jag ut på birsta en snabbis innan klockan slår fyra, då kommer johan och blir klippt :)


våffla

Våfflat hår kommer stort nu mot hösten och vinter vilket är kul, nytt och annorlunda! Dock tycker jag man ska passa sig ifrån att våffla hela håret och därmed få pudellook. Istället tycker jag man ska satsa på att våffla olika partier av håret när man ska sätta upp det, en tråkig uppsättning kan bli mycket roligare med några våffelrader. Perfekt också för alla oss som köpt volume master!

en liten hyllning till hippiband som pryder pannan


underbara page


loop

en liten loop pryder idag mitt huvud. skrattretande bilde för övrigt.. he 

 


hår - höstens färger

På hösten och vintern tycker jag man ska satsa på varma toner med mycket guld, rött och karamell.

    

2011's hårtrend

För er som läser bloggen av hårets anledning, så som det ska vara, kan jag med världens största leende berätta att en av 2011's hetaste, roligaste och snyggaste hårtrender är permanenten! Permanenten som man oftast endast kan tänka sig på agda 73 syns nu på alla visningar och kommer att växa otroligt den kommande tiden. Allt från afro till lösa stora lockar kommer pryda våra huvuden. Och! - de passar både killar och tjejer!
För er som är intresserade gör vi permanenter på skolan för en billig slant.




Tisdag

Efter att ha kapat av gigantiska mängder av hår på robert kan ni med förväntan vänta på före och efter bilder. 10-15cm åkte på längden och en hel massa på tjockleken med. Stor förbättring! Idag har det varit en lugn och klippfri dag, har varit hemma och myst hela dagen + en promenad på 50min.
Imorgon ska mormor bli fin i håret igen, både färgning och klippning och förmodligen ska jag även klippa pappa. Äntligen lite klippningar! - men fler vill jag ha så hör av er om ni är intresserad. Kan inte få nog av att klippa och utvecklas. Haha, vilken line.

hår

Äntligen lite inspirtation, eller hur!





Nu ska jag hem till fridhemsg och klippa robert och anteboy. Love

toalettannons

Blev tvungen att uppsöka en offentlig toalett idag efter att magen snurrat runt och visat tydliga täcken på att det var fruktansvärt brottom. Jag är inget fan av offentliga toaletter. Jag börjar alltid tänka på vems stjärt som var där senast och måste ta papper och torka av sitsen två gånger innan jag kan lägga toapapper i två lager som jag sedan sätter mig på. ÄNDÅ väcks tanken om olika stjärtar. + att jag får panik och tänker att låset inte funkar och att något kommer komma in, eller värre, det går inte att komma ut. ett till + i min hata-offentliga-toaletter-kampanj är att det kostar 5spänn, 5kr för att få pooopa i extremt nödfall. Sjukt. Sjukt också hur nojig man kan vara.

I alla fall. När jag satt där upptäckte jag att väggarna var täckt med klotter. Fult klotter. Knappast en banksy som hade varit framme. Några ungar hade skrivit en tag, en tag som jag förövrigt aldrig kan tyda. Tyvärr. Och de där med att skirva sitt namn, gäng namn eller något obetydligt på en toalettvägg det kan jag ju förstå. Killar som vill markera sitt revir, visa att det här är deras toalett och fel tag får fan inte sitta där. Det är ungefär som när djur markerar sitt revir med kiss, kan jag tänka mig i alla fall. En ovetande tjej är förstående för revirpinkning och tags.

Det jag däremot inte är förstående för är att det var minst 4st som med bläckpenna klottrat sitt mobilnummer och texten "killar, ring. ps. kön:tjej" Hur fan tänker man då? Tror man att den snygga drömkillen man fantiserar om går in på toan sparar nummret och ringer? Nej. Om det ens är någon som tar nummret som står klottrat tillsammans med den där "kom och knulla mig. ps. är en fjortis med toapapper i bh'n, sönder touperat hår och en sminkning som skulle räcka för 43 människor, egentligen" texten är det förmodligen en vidrig äldre man som tror att äntligen, äntligen ska jag få ha sex. Jag tycker att det är förjävligt hur man kan skriva så där, eller rättare sagt, hur man kan våga skirva så där.

Hur kan man som ung tjej våga skriva så där, vilja att en främmande man, eller kille som dom skrivit, ska ringa? Vad är hon ute efter? Bekreftelse av en kille som är så patetisk och desperat att han faktiskt tar nummret som står klottrat på en toalettvägg, vem vill att han ska ringa?

Kanske är det bara jag som är nojig och anser att det kan vara farligt att träffa en främmande man, efter en toalettanons, men utifrån min syn finns det betydligt smartare sätt att ta till för att träffa en kille. Det är många vidriga män i den här stan och man kan ha otur att träffa dom, det viktiga enligt mig är att inte locka dom. Lockar man med en toalettannons kommer dom aldrig inse att de dom gör är fel.


Fredag

Sista dagen på esprit. Skulle det vara. Jag kan med glädje säga att så blir det inte, har fått reda på att jag kommer få vara kvar här som extratjejen som man kan ringa in när det behövs. Jag älskar att vara extratjejen, på den nivån är det alltid roligt att gå till jobbet samtidigt som jag kan fokusera på sista året i skolan.

Sista året. Sinnessjukt va fort dessa två år på bauer gått. Mer än halvägs till utbildad frisör. Frisörpauline. Frisörpauline med horibelt hår, galet. Gjorde slingor i veckan för att inte ha en så hård färg på barret. Vet inte vad jag tycker än, behöver mer, mer slingor.

Sommar

Eftersom sommaren verkar vara över och tid helt plötsligt börjar finnas i mitt liv igen är det dax att återta bloggandet. Sommaren, som varade tre veckor, hann jag med några timmar i solen. Lovet har förgyllts med jobb på esprit, klippningar, färgningar, en resa till stockholm, boende i haga, flytt från skönsmon till flådiga östermalm. Första "riktiga" flytten hemmifrån är gjord. Bokförd på fridhemsgatan i världens mysigaste tvåa. Med världens mysigaste man.

Det kan nog inte bli mycket bättre. Sista dagarna på esprit görs i veckan och som big finale så har vi inflynningsfest på lördag. Maskerad. "inte jag" - är det underbara temat som våra vänner ska på anpassa sig efter och jag själv väljer att kopiera twiggy. Mannen väljer jack white.

Börjar ta tag i livet efter en gnutta uppehåll och frånvaro från världen. Känns som man stängt in sig helt bland flyttkartonger och nytt jobb, men nu är det dax att komma till liv igen. Yttra sig. Idag är också första dagen på ca tre måndader som jag ska träna. Spinning. Jag hade ju lika gärna kunnat yxat av benen för lika ont kommer jag ha imorgon. Nu kommer snart pontus för en genomgång med saxen.




RSS 2.0