hippi hei, ny färg!


Valborg

Istället för att skriva om kvällens planer ger jag er ett gäng vackra bilder, njut.









Det är någonting med den sista bilden som påminner mig om andreas, inte ansiktet men kanske stilen kombinerat med kroppen(?!) Och kanske jackan. Jackan känns förbannat bekant men jag kan ändå inte riktigt påminna mig om att han ens har en liknande jacka. Om jag vrider huvudet snabbt från ena sidan till den andra (ni vet, check om vinet slagit till i huvudet spinnen) och ändå sneglar förbi skärmen, ja, då, då! Då känns det som om de är min boy som står där.

Maränger

Ja inte vet jag vad jag gjorde som var så förbannat fel men några maränger blev det inte. Hittade ett recept, blev kär och bestämde mig för att jag är pigg nog för att baka. Fel! Jag var inte pigg nog. Inte alls. Så nu sitter jag här och gruvar mig inför att göra middag, lär ju gå skit de med. Positiva klubben är igång.

Inspiration









Boys boy

Jag har, som förväntat, fått kommentarer om att mina inspirationsbilder nästan enbart är på tjejer. Lite (jaaa... ganska mycket) sanning ligger det nog i det. Så får att göra någonting åt detta kommer en av mina favorit ikoner (BOY) i massiv upplaga nu. Kan vara det snyggaste inlägget någonsin, här har killarna en stil att sträva efter:















Jag älskar det. Fullkomligt. Folk kommer ju ha problem med att uppfatta om det här inlägget är seriöst eller inte med det är dödsallvarligt. Jag älskar att han inspireras av hippistilen samtidigt som han kör på en futuristiskstil när han vågar använda både klackskor och draperade tyger. Så jävla ball. Hade jag fattat hur man länkar till olika bloggar hade jag gjort det nu, men istället : http://misha-kotin.blogspot.com/ 
Njut.

Opererad och igensydd

Så. Nu sitter man här med ett par stenar mindre och fyra igensydda hål på magen. Jag känner mig riktigt läcker med fyra gigantiska plåster på magen och ett i vardera armväck, jag har blåa ringar under ögonen och ryggen är korkad som om jag vore 90+. Huvudet är väck. Jag bara sover och sover. När jag väl är vaken så är jag trött, dåsig och aningen vimmsig. Jag slirar på tangenterna och de allra vanligaste orden känns plötsligt svårstavade. Jag gillar inte medicinen.

Men allt har gått bra! Trots att jag just nu inte känner mig någonting som ens liknar frisk så tror jag att jag inom en vecka kommer vara redo för äventyr igen. De smärtsillande medicinen jag äter gör mig så förbannat trött så jag sov nästan hela dagen igår. Var sammanlagt vaken två timmar under dagen och tre på kvällen. Bättre lycka idag. Har hittills varit vaken tre timmar sammanlagt och jag kan röra magen/hosta/skratta/vrida utan att skrika. Framsteg.

Pappa hämtade mig nyss och jag lämnade skönsmon och bytte till haga. Trapporna var en mardröm. Kändes som om någon försökte gräva ut mer stenar och när de sista trappstegen var nådd funderade jag på om jag någonsinn skulle återvända mot harmonigatan. Det kommer jag. Men så kändes de... Jävla trappor, eller, jävla mage kanske? De få metrarna mot bilen var inte heller smärtfria, jag fick gå myrsteg och när röven väl landat i sätet önskade jag att jag aldrig skulle behöva resa mig. Det gör ont när magmusklerna jobbar. Men det är över nu. Det går mot bättre och skönare tider, några dagar till med smärtsillande och sen ska jag vara redo för både bravader och skola. Jag längtar efter en prommenad, att orka gå några steg. Jag vill kunna gå utan att huka ryggen likt en ostbåge.. 

De är min dröm idag: En kroppshållning som ej går att jämnföra med en ostbåge, och en mage som inte skriker av smärta av att gå i trappen. Några dagar till bara, sen så. Nu: Sova lite mer.

Närver och pirr

Det smärtar i magen och jag vet inte om det är stenarna eller oron som spökar. Vill inte ta medicin i onödan så jag tror på de senare alternativet och väljer att avstå från att trycka upp ett piller i stjärten. Skönt. Slapp man de. Oron i magen har gjort så att mina fingrar vill skriva av sig, övertala psyket att det kommer gå suveränt bra imorgon. Suveränt. Det är ju busenkelt att snitta upp magen, plocka ut lite saker och sen sy igen. Helt normalt.

Nej... Jag försöker inbilla mig att det är ett busenkelt ingrepp och att vipps, vipps så är stenarna och smärtan borta. Jag försöker men lyckas ej. Ikke. Ikke sa nikke. Det lär garanterat bli förseningar, det lär förmodligen inte gå att göra med titthål och jag lär förmodligen få spendera flertal nätter på de muggiga sjukhuset. Min doktor lär säkert vara sjuk och istället kommer praktikanpatrik in och snittar mig, gör fel och lämnar sakerna som ska ut kvar i mig. Jävla patte. Någonting lär gå så jävla fel. Det är tur att jag har resurser med mig,
resurserna är: Hjärtat andreas, han får skjutsa upp mig och hålla min kallsvettiga handsvettshand ända in i det sista. Hjärtat mamma, hon får se till att allting går rätt till, att rätt doktor snittar och att de som ska ut kommer ut. Och, och att jag vaknar. Jag har ett dreamteam men ändå känns det som om någonting kommer att gå fel. Så fel.
Over and out, nästa inlägg kommer när sövningen är ur sikte och pauline kan kallas frisk. Ett gäng stenar senare alltså.

massa massa - hår och annat.

Fullt ös medvetslös. Medvetslös var rätt ordval eftersom det är vad som gäller imorgon. Operation och sövning står på chemat när jag imorgon checkar in på sundsvalls sjukhus. Det är inte bara nervöst utan både sjukt obehagligt och skrämmande också. Förmodligen blir sjukskrivningen en vecka och därav kan det hända att bloggen blir lidande, lär i alla fall vara helt omöjligt att orka klippa något de närmsta dagarna.

Så till hår! Mitt hår: Ny färg och nyklippt! Torsdagskvällen efter jag klippt mats åkte färgtuben fram och vipps så fick jag rött hår igen! Är jätte nöjd! För en gångs skull. I fredags tog jessica fram saxen och mina röttna toppar är nu bortblåsta = så jävla skönt. En klapp på axeln till jesso. Felicias hår: På fredagsmorgonen var det felicias toppar som skulle bli avklippta och därför hälsade hon på mig i salongen, lockade även hennes hår och gud så snygg hon blev. Snyggare! (snyggast!! haha, var tvungen:d)

Tillbaka till dagen: Idag har jag fått vart lite barnvakt åt världens finaste pojke! Jag är verkligen helt såld på grappen. Pappa alex och andreas skulle tvätta alex bil hos mig och då passade jag och mamma på att sno Ilon en stund. Efter cirkus en timme kom mamma felicia och vi kikade tv, gosade med Ilon och umgicks. Mycket trevligt! Nu är hjärtat mitt och snurrar runt på en bräda och jag passar på att ha lite kvalitetstid med mamma och pappa = wallander tittande. Nu: en bild på fina felicia och hennes fina hår, en bild på fina ilon och min fina färg!
 


whitney port







Hennes stil är enligt mig perfekt. Hennes kläder är perfektion.


klippsnack och dagssnack(?)

Pappa är nu nyfrissad och välkammad. Han satt modell åt mig idag på skolan och efter det blev jag bjuden på pannkakslunch, inte helt fel! Har även varit och köpt toning åt mig idag, en 5.54 fick det bli. Får se om jag orkar fixa det idag. Vid fyra kommer mats och ska få håret klippt men blir ingen före/efterbild idag eftersom kameran är bortglömd i fel del av stan. Slarvmaja. Kan även berätta att jag nu fått en praktikplatsKänns så skönt att ha det klart, äntligen! Håller tummarna redan nu på att det blir bra och att karln är lika trevlig vecka 21-22 som han var idag, av tidigare erfarenheter vet vi ju att skenet kan bedra...


Mormor

Mormor lämnade nyss hemmet utan utväxt och med ett aningen kortare barr. Blev ingen förebild eftersom jag inte trode att det skulle bli någon skillnad, det blev skillnad, vilket resulterade i en efterbild. Konstigt, knepigt men sant. Lite kortare vid öronen, lite mer volym och lite mer inklippt mot ansiktet. Mormor har fortfarande inte vant sig med blixten på kameran. Sött tycker jag. Sött.

På tal om sött: Mormor betalade med en slant, en näve resturangkuponger(så jävla bra!!), en socker kringla och två choklad semlor. Sött. Sött, bra och så förbannat gott. Har precis trykt kringlan och efter träningen har jag inte en utan två(!!) choklad semlor som väntar. Fan va gott.


välplanerad oplanerad tröttstil, backstage på marc by marc jacobs









Jag gillar den välplanerade oplanderadestilen. Jag gillar det mörka och dystra. Jag gillar att alla ser så oplanerat off ut, fast det är så jävla planerat. Jag gillar frisyererna och stilen. Jag gillar pojkarna. Pojkarna backstage på marc by marc jacobs. Tänk om killiarna i detta inte allt för roliga modeland skulle börja inspireras av den välplanerade oplaneradestilen, då skulle jag bli glad. Jätte glad! Bilderna från nylonguys.


lite vardag

Efter som mitt hår ser förjävligt ut och jag inte har någon annans hår att prata om så blir det inte så mycket hår i detta inlägg, för ovanlighetens skull. Jag sitter i skönsmon och fördriver tiden genom att fördriva tid. Hjärtat är på bilgrunkning (fint och kreativt ord) och efter som jag inte är så haj på just det så valde jag att pressa ner mina skinkor i soffhörnet. Positivt: det är förjävla jävla skönt! Negativt: efter som han ska träffa alex är risken stor att han även träffar ilon och träffar han den underbara knodden blir jag sjukt avundsjuk. Fan. Jag skulle följt med, ifallatt liksom.

Annars idag har jag spenderat mestadels av min tid på sjukhuset. Obehagligt ställe och om möjligt ännu obehagligare sjuksköterska. Inget jag rekommenderar de här med gallsten. Ikke. Imorgon är det bara ett pass inplanerat och det kallas idrott, planerna är att gå men om jag känner mig rätt så... Ìkke. Annars imorgon så ska jag klippa och färga utväxten på fina mormor. Trevligt lär det bli! Hon är min favoritkund för hon köper alltid med sig något gott till mig. Fina mormor.
Galet det känns att skriva ett sånt här vanligt inlägg. Och jag har ju inte en blekaste om vad ni vill ha, ni tappra som följer mina bilder och få rader, vill ni ha lite vardag också? Vill ni ha tankar, funderingar,, vad jag gjort och gör? jag tror inte de.. men ibland, så som idag, då får ni det ändå!

NEW YORK NEW YORK, Tommy Saleh and GrandLifeNYC







Men jag älskar det! Jag älskar frisyren tjejen på översta bilden har. Jag älskar bågarna på killen på översta bilden, precis lagom rundning. Perfektion. Jag älskar burrpuppsmössan som pryder herrens huvud på bild två. Jag älskar verkligen gladögona som den annars ganska fula tjejen på bild två har (HAR MAN SÄTT NÅ SNYGGARE BÅGAR?!) Jag älskar mongoluggen på den sista bilen, så jävla snyggt att börja luggen mitt på huvudet, en kommande trend vad jag tror (hon har även lyckats fått tag på en perfekt färg på läppstiftet vilket knappast är lätt). Jag älskar också blondinens lugg, hon har verkligen den optimala sneluggen. Så. Nu har jag älskat för en lång tid framöver. Hoppas ni gillar bilderna och stilen lika mycket som mig, annars var det ju ett förjävligt onödigt inlägg. Ha-ha.


modern art




pictures




Pyssel

    
Fördrev lite tid på skolan genom att pyssla lite med dockorna. Blev dock inte så mycket kul eftersom tålamodet mitt behövs jobbas på mer än något annat. Men i alla fall!


Mamma

Nuså, några dagar efter men de få ni stå ut med. Har varit fullt upp med både klippningar och annat skojj de senaste dagarna så därav inget roligt inlägg här. Men iaf,  klippte mamma och alexander i torsdags och även om det inte var någon större förändring på mammas hår (toppade de bara och tajtade in nacken endel) så kommer bild här. Mest bara för att.
Före:
 
Efter:
 


usel

åh, jag vet, urusel är jag. Urusel och upptagen, dubbla kunder idag plus rullning plus annat...   bilderna kommer imorgon!

färgteori

Pluggar färg teori och förbereder mig inför morgondagens prov genom att äta kladdkaka och läsa i boken Hår och färg. Tyvärr har jag som alltid lättare att fästa blicken på den läckra bruna smeten än på texten i boken, men om några tuggor kanske det går bättre?! Imorgon ska jag klippa mamma och jag ska göra allt för att komma ihåg att knäppa bilder! så ni får hålla utkik imorgon för då väntas spännande inlägg :)

Fanny


Igårkväll var det underbara fanny som fick sitt hår klippt. En enkel genomtoppning och uppfräshning var allt hon ville ha, och fick. Snart är det dax att ta itu med hennes bruna underhår igen:)


lookbook













Läsarfråga!

Whoho, hur kul är det inte att en läsafråga har ramlat in bland kommentarerna? Skitkul tycker jag och önskar mer sånt, fråga på mina vänner:)

Ibland när jag plattar håret ryker och fräser det, ska det göra det? Jag använder mig ibland av värmeskydd i krämform och ibland av sprayskydd.

Vissa ska inte torka in i håret innan du börjar platta medans andra ska det, du får läsa på bruksamvisningen där det alltid brukar framgå hur du ska göra. Vissa värmeskydd, te.x ett från joico ska man spraya på en del av håret och sedan platta direkt, då fräser det och ryker men ska alltså göra det och på så sätt skydda mer. Andra värmeskyddande produkter ska torka in i håret och då kan man snabbt blåsa in det med fönen.


Inspiration

Så jävla vackra bilder med insperation för hår och kläder i massor.









Pontus

Före:



Efter:

   

Pontus hopplösa hår som jag inte klippt sen i julas var... Långt. Och blev... Kort. Men bra? Jag är nöjd, han verkade nöjd. Vad tycker ni?


Mormor

Före:



Efter:



Sötmormor som inte kan kolla när blixten blixtrar. Toppade igenom hennes hår och la en 6a (wella kp) i botten. Jag tycker hon passar jätte bra i färgen eftersom den ser så naturlig ut på henne. Hade man inte vetat att den söta tanten var grå hade man kunnat trott att det var hennes naturliga mörkblonda färg.


Alexander


Klippte alexander i veckan och här är resultatet! Lång håret är borta och jag är riktigt nöjd med hans nördiga undercut, han passar riktigt bra i det. Jätte fin bild också.
http://alexandersjobom.blogspot.com/


inspiration tjej


Perfekt längd, perfekta urkammade lockar och en perfekt färg.


hippi


HippIflätan fick pryda min panna igår. Lätt att göra men svårare att fästa men den höll faktiskt jätte bra eftersom den sitter lika ypperligt såhär dagen efter. Tips till er andra som gillar hippilooken, fäst flätan i touperat hår med flera hårnålar och spraya massvis. Då håller det!


Pauline


Hittade en gammal bild på mig sen sommaren 06 eller 07 och jag är helt såld på mitt hår.
Så långt, så lagoma lockar och här passade jag ju faktiskt som blond.


inspiration tjej


noomi som slickad katt.


RSS 2.0